Ervaringen

Rust en vertrouwen

Wij als naasten willen onze dank uitspreken naar alle medewerkers van De Cirkel, die wij zowel thuis als in het hospice hebben mogen leren kennen.
Door jullie betrokkenheid, openheid en professionaliteit konden wij als naasten de zorg loslaten. Dit gaf ons veel rust en vertrouwen.
Het woord “warme zorg“ doen jullie allen eer aan!
Wanneer we er een cijfer aan zouden moeten hangen….een 10 met een griffel!

Enorm bedankt

Lieve vrijwilligers en medewerkers van hospice De Cirkel,

Wij willen jullie allemaal enorm bedanken voor alle hulp en steun die we van jullie ontvangen hebben tijdens het verblijf van onze moeder.
Als een ‘leger’ van lieve ooms en tante’s voelden jullie voor ons aan.
Klaar om te ondersteunen waar nodig.
Dit gevoel heeft ons enorm geholpen.
Heel hartelijk dank hiervoor.

Fam. v.d. S.
Februari 2024

Dankzij jullie

Lieve medewerkers van het hospice,

Dankzij jullie heeft mijn vader 10 hele fijne laatste levensweken gehad.
Zo liefdevol verzorgd en er was altijd tijd voor een praatje.
Dat heeft mijn vader erg gewaardeerd.
Ook wij als familie hebben daardoor een hele fijne tijd gehad.
We hoefden niet te zorgen en konden daardoor genieten van onze laatste weken samen.
Heel veel dank daarvoor.

Liefs Mw. J.
September 2023,

Warm en liefdevol

Onze moeder is hier warm en liefdevol verzorgd. Ze vond het een fijne plek om te zijn.
Al die warme aandacht heeft haar goed gedaan. 
Haar eigen woorden ”Ze zijn allemaal heel lief voor mij” heeft ze meerdere malen gezegd.
Wij als familie voelden ons ook op ons gemak hier en vertrouwd, een fijne sfeer, er was altijd tijd voor een praatje.
Hartelijk dank voor jullie goede zorgen, het gaf ons ook een stukje rust.
We wensen jullie veel succes met de aanbouw. Fijn dat voor de toekomst nog meer mensen een fijne plek krijgen in het hospice.

Fam. H. 

Respectvol, waardig en mooi afscheid

Onze ervaring met de zorg in het hospice in Raalte is dat de vrijwilligers met veel liefde en warmte aandacht en meer geven aan de gast (onze moeder) en aan de familie. En als het dan zover is dat je moeder is overleden zorgen de vrijwilligers voor een respectvol, waardig en mooi afscheid. Als je tijd daar is, is hospice De Cirkel, de plek waar je wilt zijn om een laatste mooie en waardevolle periode te beleven met iedereen die je lief is.

Familie Van de Vegt

Warm en begripvol

Wij zijn als familie zeer dankbaar dat onze vader thuis heeft kunnen sterven, mede door de manier waarop de Cirkel met het aanbod van vrijwilligers de zorg rondom de nachten ondersteund heeft. Er werd snel en flexibel gehandeld toen dit nodig was. Wij hebben het contact als warm en begripvol ervaren.

Fam G.

In goede handen

We hadden geen idee wat we konden verwachten van het hospice.
We waren blij in Raalte terecht te kunnen omdat dit dichtbij is voor ons als kinderen, maar zeker ook voor de broers en zussen van onze moeder.
We waren blij verrast door de hartelijke ontvangst voor onze moeder, maar zeker ook voor ons als kinderen.
Ze kreeg een mooie kamer waar bloemen stonden. De eerste week maakte ze gebruik van de huiskamer, waar het gezellig is ingericht en zij liefdevol werd verzorgd door de vrijwilligers.
Ook wij als kinderen waren erg welkom. Het contact met de vrijwilligers hebben we als heel prettig ervaren.
Nooit was een vraag te veel of belastend. Ook als er meer bezoek was kregen we nooit het gevoel dat het teveel was.
De bloemen werden op een vaas gezet en iedereen kreeg koffie of thee met een koekje. Iedereen was welkom.
De sfeer hebben we als rustig, betrokken en warm ervaren. Vanaf het eerste uur in het hospice wisten wij dat moeder en wij in goede handen waren.

Ervaringen van een zoon

Mijn moeder was een zeer actieve, propere, zorgzame en krasse tachtiger die, meer dan 20 jaar als weduwe, ook zeer zelfstandig door het leven ging. Toen haar terminale ziekte i.c.m. een gebroken heup haar dwong, haar zo geliefde eigen woning te verruilen voor hospice De Cirkel, bleek direct haar én onze bedenkingen volledig ongegrond en op een foutief “onderbuik-gevoel” te rusten.

In een bijzonder gastvrije en gemoedelijke omgeving verbleef mijn moeder de laatste drie maanden van haar bijzondere leven in een eigen kamer. Voorzien van wat eigen spullen voelde deze kamer als bijzonder prettig en bood voldoende ruimte voor bezoek van haar vier zonen, schoondochters, kleinkinderen en vele anderen.

Ze werd door haar eigen wijkverpleging intensief verzorgd en samen met alle zeer toegewijde en kundige vrijwilligers was niets te veel of te gek. Ondanks het gewone leven wat mijn moeder leefde, voelde het “all-inn” concept aan als een viersterren-hotel en eerlijkheidshalve genoot mijn moeder van deze optimale verzorging dat tot in de puntjes was verzorgd.

Wij voelden onszelf ook altijd zeer welkom en de gedragen “last” van het mantelzorgen ontviel ons meer en meer nadat ze werd opgenomen. De gesprekken, het luisterend oor van de geduldige vrijwilliger, het fijne eten tot het vogelhuisje in haar tuintje daar, kortom alle facetten die zó essentieel zijn voor de terminale patiënt en familie zullen ons altijd bijblijven.

Het waardige afscheid dat zij zo verdiende is mede door alle mensen van De Cirkel op een persoonlijke en warme manier tot stand gekomen en wordt als zeer waardevol geschat. Wij danken iedereen hiervoor zoals ook ma dat altijd deed.

Zoon A.G.