1e exemplaar van “Verstilde eenvoud” uitgereikt door Ada van den Bos aan Pauline Hoogwater.
Op vrijdagmiddag 2 mei 2014 werd het boekje ‘Verstilde eenvoud’ gepresenteerd bij hotel De Zwaan in Raalte. Een bundel van 50 Haikugedichten van Ada van den Bos met 32 toepasselijke en kleurrijke illustraties van Odilia Klein Koerkamp. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan mevrouw Pauline Hoogwater, lid van het comité van aanbeveling van het Hospice en huisarts in Raalte.


De haiku ’ s zijn ontstaan tijdens het genezingsproces van kanker. Ada van den Bos werd geïnspireerd door Her- man van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, die in zijn spaarzame vrije tijd haiku ’ s schrijft. Zij vond dit een mooie vorm om haar ervaringen en alles wat zij tijdens en na haar ge- nezingsproces met andere ogen ging zien, te verwoorden. Odilia, de over- buurvrouw van Ada, kwam in beeld toen Ada besloot om de haika’s uit te geven. Alleen kale tekst spreekt niet aan.

De kleurrijke werken van Odilia versterken de haiku’s. Andersom moeten de woorden ook goed passen bij de illustraties. Het ge- heel laat zien wat tekenen en taal kunnen doen. De totale opbreng- sten van dit boekje komen ten goede aan de Stichting De Vrienden van De Cirkel, de vrienden- stichting van de terminale zorg organisatie in en rond Raalte.

Het boekje is voor € 9,95 o.a. te koop bij Bruna in Raalte, Primera Schippers in Wijhe en Blz boekhandel Korten in Olst. Het boekje is ook te bestellen via de site van Odilia Klein Koerkamp (www.tekenpraktijkjupiter.nl) of bij de Vrienden van de Cirkel via de secretaris Jan Broomans (tel 0570 – 524047 of jan@broomans.eu)

1e exemplaar van “Verstilde eenvoud” uitgereikt door Ada van den Bos aan Pauline Hoogwater.  -2