DSC_9746 een flinke publieke belangstelling              DSC_9760 Jos Elshof aan de schop voor het nieuwe Hospice

Vrijdagmorgen 31 oktober om 11.30 uur vond er voor Stichting De Cirkel een historische gebeurtenis plaats, na een relatief korte voorbereidingsperiode van 1,5 jaar, waarin vooral door de commissie Fondsenwerving een enorme prestatie werd neergezet. Naast allerlei besprekingen met gemeente en aannemers, werd het totaal benodigde investeringsbedrag voor de bouw bij elkaar gesprokkeld en kon de volgende fase worden ingeluid.

Het uitermate geslaagde Sallands Laatste Tentfeest met als grote trekkers Paul Wittenhorst en Ton Groot Beumer betekende de laatste grote druppel om tot bouwdaden over te kunnen gaan.

Onder leiding van voorzitter Jos Elshof vond dan nu onder grote belangstelling van veel betrokkenen de openingsceremonie plaats op de bouwplek aan de Monumentstraat.

Jos Elshof, Martijn Endeman van Meijer Bouwbedrijf, Klaas Koekkoek als voorzitter van de Bouwcommissie, Theo Vlaskamp als bouwkundig adviseur en Herman Hekkert als lid van de Bouwcommissie staken beurtelings de schop in de grond waarmee ze symbolisch de aftrap van de nieuwbouw verrichtten.
Binnen 2 weken zullen de daadwerkelijke bouwactiviteiten beginnen . . . op naar mei 2015, het moment, waarop de feestelijke opening van het eigen hospice wordt verwacht.