foto-training-startschot-beklimmingRaalte – Vrijdagavond 4 april is in Vital Centre Raalte het startschot gegeven voor de trainingen voor de beklimming van de Mont Ventoux op 5 september dit jaar. Ruim vijfentwintig wielrenners uit Raalte e.o. gaan de Mont Ventoux bedwingen. Daarmee fietsen ze geld bij elkaar voor het KWF en het lokale doel, het nieuw te bouwen Hospice in Raalte.
Rabobank Salland ondersteunt deze actie.

Mont Ventoux
De kale en spectaculaire Mont Ventoux is al enige jaren het decor van de beklimming in strijd tegen kanker en laat mensen afzien met een klim van 21,5 km, stijgingspercentages van wel 11% en een top op 1909 meter. Na het bedwingen van de berg wacht echter de triomf en een mooie bijdrage aan het goede doel.

Groot verzet tegen kanker
Bij het evenement op 5 september a.s. gaan ongeveer duizend mensen de Mont Ventoux  op in hun strijd tegen kanker. Door samen de berg te bedwingen en geld binnen te halen kan een substantiële bijdrage geleverd worden in de strijd tegen kanker. De Sallandse deelnemers starten nu met de trainingen en sponsorwerving. Ze verdelen hun opbrengst tussen het KWF (60%) en Hospice Raalte (40%).

Hospice, samen kun je meer
Elise Venemans was als één van de afgevaardigden van het Hospice Raalte (St. De Cirkel) aanwezig bij de Kick Off en zei heel blij te zijn met dit initiatief. “ Mooi hoe mensen betrokken zijn bij het Hospice en KWF en fijn dat er zoveel aandacht is en geld binnenkomt voor het nieuw te bouwen Hospice in Raalte. Dit soort initiatieven juichen we natuurlijk van harte toe en ondersteunen we graag. Er is nog veel geld nodig”. Eén van de deelnemers verwoordde het als volgt:”Alleen kun je het niet, samen kunnen we meer”. Salland Samen Sterk dus.

Gemotiveerde fietsers
De Sallandse deelnemers voelen zich erg betrokken bij de twee goede doelen, KWF en Hospice, waarvoor ze gaan fietsen. Bijna iedereen heeft wel een familielid of kennis die getroffen is door kanker. Ook het belang van een Hospice wordt onderkend. Het is fijn als er een plek is waar je in een warme en huiselijke omgeving in alle rust en veiligheid kunt verblijven tijdens je laatste levensfase. Het Hospice kan zo een plek zijn. Enkele deelnemers hebben zelf ervaren hoe waardevol een Hospice kan zijn. Zowel voor de zieke als voor de naasten.
Gemotiveerd door de goede doelen waarvoor ze fietsen gaat de groep wielrenners vol goede moed van start met de training. Op 5 september bedwingen ze de Mont Ventoux.

Opgeven is geen optie.