Hospice Fair Salland zoekt culinaire en creatieve deelnemers

Hospice Fair Salland op zondag 9 februari in De Leeren Lampe in Raalte zoekt standhouders. Wie anderen weet te verrassen en te verwennen met kunst, lekkernijen en beauty kan zich aanmelden. De Fair duurt van 11 tot 17 uur. De organisatie verwacht enkele honderden bezoekers. De opbrengst komt ten goede aan nieuwbouw van de hospice Raalte.

Stichting De Cirkel organiseert de Hospice Fair Salland in het kader van ‘Salland in actie voor Hospice Raalte’. De fair heeft vijf hoofdthema’s: Preuverië, Streekmarkt, Kunsthal, Beautysalon en ‘Creadoen’.

Preuverië
Een aantal horecabedrijven werkt mee aan de Preuverië. Ze laten bezoekers proeven van hun kookkunsten en doneren hun opbrengst aan de hospice. Makers van streekproducten kunnen op de streekmarkt bezoekers laten kennismaken met hun kaas, wijn, jam, etc. De Beautysalon met onder andere Kapster Betty Heering, het team van Mooi bij Karin verwent bezoekers met bijvoorbeeld een knipbeurt. Ook een salon voor voetmassage heeft zich gemeld.

Bij Kunsthal en Creadoen laten kunstenaars en creatievelingen uit Salland zien wat ze in huis hebben. Ze kunnen kleine workshops houden op het gebied bijvoorbeeld van groei en bloei, kunstzinnig handwerken en cupcakes. Meer deelnemers zijn welkom.

Het wordt een gezellige en veelzijdige fair die jong en oud, man en vrouw veel te bieden heeft. Er hebben zich al veel standhouders aangemeld, maar er is ruimte voor meer. Iedereen, bedrijven en amateurs, die anderen willen verrassen of verwennen met zijn of haar producten, diensten of hobby, of een workshop wil verzorgen, is welkom.

Salland in actie
Onder de noemer ‘Salland in actie voor Hospice Raalte’ zijn al divers activiteiten georganiseerd, zoals een badeendenrace en een benefietconcert. Supermarkten voeren Hospicewijn in hun assortiment. Dit jaar is de hospice bovendien één van de goede doelen van de Halve Marathon van Zwolle.

De hospice is een bijna-thuishuis en biedt een veilige omgeving met warme en persoonlijke zorg voor mensen uit onder meer Raalte, Heino, Wijhe en Haarle in hun laatste levensfase. De hospice is op dit moment gevestigd in een woonhuis aan de Oude Molenweg in Raalte, maar dat voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom wil Stichting De Cirkel een nieuw hospice bouwen aan de Monumentstraat. Met diverse acties uit gemeenschap wordt hiervoor geld bijeengebracht.

Meer informatie over de Hospice Fair Salland geeft Antoinette Reimert, tel. (0572) 30 18 93 of 06 83 32 08 08, e-mail: antoinettereimert@xs4all.nl. Website: www.decirkelraalte.nl.