Voor wie zijn wij er ? 

Stichting de Cirkel kan ondersteuning en terminale zorg faciliteren bij mensen thuis en in het hospice in Raalte. Wanneer u of uw naaste de laatste levensfase heeft bereikt, kiest u zelf wat bij u past. Wij willen met respect voor wensen en keuzes, aandacht en rust, een veilige, huiselijke, omgeving bieden. In beide situaties gaat het om ‘er zijn’ voor de terminaal zieke en zijn naasten. Onze vrijwilligers zijn geschoold en ervaren in het bieden van hulp en ondersteuning. Zij nemen geen verpleegkundige taken over, hiervoor blijft de professionele thuiszorg, zowel thuis als in het hospice,  verantwoordelijk.

In onderstaande video ziet u een impressie van onze activiteiten.


Zorg hospice

Het hospice van Stichting De Cirkel is een kleinschalige voorziening in Raalte waar u in een warme en huiselijke omgeving in alle rust en veiligheid kunt verblijven tijdens uw laatste levensfase. Wij hebben plaats voor 5 gasten.

Ons streven is om het voor u ‘bijna zoals thuis’ te laten zijn. Iedere gast heeft een eigen kamer en kan deze met spullen van thuis zo persoonlijk mogelijk aankleden. Het gebruik van de huiskamer en keuken is gezamenlijk. Familie en vrienden zijn altijd welkom. Centraal staat de kwaliteit van leven met aandacht en tijd voor u en uw naasten.  De vrijwilligers zijn er voor u en zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

De professionele thuiszorg komt voor de verpleegkundige taken en is direct oproepbaar. Uw eigen huisarts is verantwoordelijk voor het medische deel van uw zorg. De coördinator van het hospice is er voor de dagelijkse leiding en zorgt voor afstemming met alle betrokkenen.

Klik hier als u meer informatie wilt over de zorg die wij faciliteren in het hospice.

Onze gastenkamers

Wij hebben 5 gastenkamers. Deze zijn ruim en licht en comfortabel ingericht. Een tv hoort er vanzelfsprekend bij en er zijn fijne stoelen voor de gast en de bezoekers. Bij elke kamer is een ruime douche en toilet met de nodige aanpassingen. De kamers grenzen aan de tuin en hebben elk een eigen terras. Zo is er voor de gasten gelegenheid om bij mooi weer van de natuur te genieten.

Iedere gast kan in de kamer een persoonlijke sfeer creëren door spullen van thuis een plekje te geven. Ook bestaat de mogelijkheid, i.o.m. de coördinator, dat de partner of een familielid blijft overnachten. Wij hebben daarvoor een koppelbed beschikbaar.

Hoe komt u in aanmerking voor de zorg die wij faciliteren in het hospice?

Ons hospice is er in principe voor iedereen voor wie het levenseinde nadert. Uw arts moet hebben ingeschat dat uw levensverwachting beperkt is tot maximaal 3 maanden. Wij richten ons in eerste instantie op de ruime regio rond Raalte. Woont u hier niet, maar heeft u bijvoorbeeld familie in de regio, dan bent u ook welkom.

U kunt zich rechtstreeks bij een van onze coördinatoren aanmelden. Ook kan de thuiszorg, uw arts, ziekenhuis of andere hulpverlener u bij ons aanmelden. De coördinator zal contact met u opnemen voor een nadere kennismaking.

Financiële bijdrage verblijf in het hospice

Voor verblijf in het hospice wordt een eigen bijdrage gevraagd: € 45,- per dag. Wij zorgen voor maaltijden, koffie en thee (ook voor bezoek), gebruik van tv-/ internet, linnengoed en het verzorgen van de was. De coördinator kan alle informatie verstrekken over de hoogte van de bijdrage. Bij uw zorgverzekeraar kunt u informeren óf en tot welk bedrag u deze kosten kunt declareren.

Zorg Thuis

Thuis zorgen voor een terminaal zieke is vaak zwaar. De voorbereiding op het afscheid en het voortdurend klaar moeten staan, vaak ook in de nacht, vraagt veel van de naasten. Stichting De Cirkel kan bij u thuis hulp bieden. Onze vrijwilligers kunnen taken van de naasten/mantelzorgers overnemen, hen de ruimte bieden om rust te nemen. Dit kan door een hele nacht te waken of een dagdeel aanwezig te zijn. In overleg met u spreken we passende zorg af.

Klik hier als u meer informatie wilt over zorg thuis.

Hoe komt u in aanmerking voor zorg die wij faciliteren bij u thuis?

Wanneer uw levensverwachting beperkt is (ongeveer 3 maanden) en u woont in de gemeente Raalte met al haar buurtdorpen, of in Wijhe of Haarle, dan kunnen wij hulp bieden bij u thuis. Hulp aanvragen kan rechtstreeks via één van de coördinatoren. Ook de thuiszorg, huisarts of andere hulpverleners kunnen u bij ons aanmelden. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op. Een van de coördinatoren komt bij u thuis kennismaken en bekijkt in overleg met u welke zorg nodig is. Inzet en ondersteuning door onze vrijwilligers is op korte termijn, vaak dezelfde dag nog, te realiseren.

Aan de hulp die wij thuis bieden zijn geen kosten verbonden. Een bijdrage voor onze inzet is echter zeer welkom. Wilt u ons financieel ondersteunen klik dan hier.

Bekijk hieronder een video van VPTZ: Samen van betekenis in de laatste levensfase.

Brochure

Wilt u deze informatie downloaden? Klik dan op de afbeelding hieronder.